Τα αγαπημένα κεφτεδάκια του dietstories είναι τα κεφτεδακια μελιτζανας. Ο συνδυασμός με κόκκινη σάλτσα και σπαγγέτι ολικής άλεσης φέρνει τη μέγιστη απόλαυση στον ουρανίσκο μας.
Υλικά για 20 κεφτεδάκια κοκκινιστά:
Για τα κεφτεδάκια:
- 2 μελιτζάνες
- 1 αυγό
- 1½ κούπα τρίμμα ψωμιού
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Knorr κύβο κότας χωρίς αλάτι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 χούφτα μαϊντανό & βασιλικό ψιλοκομμένο
- 60 γρ. ρεγκάτο light
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 Knorr κύβο κότας χωρίς αλάτι
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- πιπέρι