Σήμερα φτιάχνουμε ένα φανταστικό φθινοπωρινό κεικ με την αγαπημένη μας κολοκύθα. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε τη νέα Φαρινάπ με 5 δημητριακά (σιτάρι, ντίνκελ,, βρώμη, κριθάρι, δίκοκκο σιτάρι (ζην).
Υλικά:
- 220 γρ. Φαρίναπ με 5 δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 225 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 150 γρ. γιαούρτι 2%
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 40 γρ. λάδι καρύδας
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- Μοσχοκάρυδο, κανέλα και γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη Φαρινάπ με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (65 γρ.):
Ενέργεια: 143 kcal
Υδατάνθρακες: 18.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.4 γρ.
Λιπαρά: 5.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών