Υλικά για 8 μερίδες:
- 3 πράσα κομμένα σε λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα αυγά
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 3 φύλλα κρούστας
- 70 γρ. τριμμένο τσένταρ light
- 250 ml γάλα 1,5%
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι με ½ κ.σ. ελαιόλαοδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μπέικον, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το μισό θυμάρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Με ένα πινελάκι λαδώνουμε την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου περίπου 25 εκ.
- Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση για το κις προσέχοντας να προεξέχει το φύλλο περιμετρικά.
- Ανάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και το υπόλοιπο λάδι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά, προσθέτουμε το γάλα, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι στο ταψάκι και στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα αυγού, τρίβουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/8 συντάγης):
- Ενέργεια: 192 kcal
- Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9.5 γρ.
- Λιπαρά: 8.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti