ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Υλικά για 8 μερίδες: 

  • 3 πράσα κομμένα σε λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 70 γρ. τριμμένο τσένταρ light
  • 250 ml γάλα 1,5%
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι με ½ κ.σ. ελαιόλαοδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το μπέικον, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το μισό θυμάρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Με ένα πινελάκι λαδώνουμε την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου περίπου 25 εκ.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση για το κις προσέχοντας να προεξέχει το φύλλο περιμετρικά.
  • Ανάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και το υπόλοιπο λάδι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά, προσθέτουμε το γάλα, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι στο ταψάκι και στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα αυγού, τρίβουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/8 συντάγης):

  • Ενέργεια: 192 kcal
  • Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9.5 γρ.
  • Λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ. 

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti