ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. σκόνη καρυ
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ. και τη βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, 1 κούπα ζωμό, το κάρυ, τον κουρκουμα και πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, τον υπόλοιπο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε έξτρα ψητή κολοκύθα, θυμάρι και κολοκυθόσπορο

Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 231 kcal
  • Υδατάνθρακες: 29 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,1 γρ.
  • Λιπαρά: 5,3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε