Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 μικρή κολοκύθα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. σκόνη καρυ
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ. και τη βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, 1 κούπα ζωμό, το κάρυ, τον κουρκουμα και πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, τον υπόλοιπο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε έξτρα ψητή κολοκύθα, θυμάρι και κολοκυθόσπορο
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 231 kcal
- Υδατάνθρακες: 29 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,1 γρ.
- Λιπαρά: 5,3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1,8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε