Όλοι αγαπούν τις κρεπες, γιατί μπορούν να συνδυαστούν με γλυκές, αλμυρές γεύσεις και να νοστιμίσουν το πρωινό ή το απογευματινό μας. Πόσο μάλλον όταν έρχονται χωρίς ζάχαρη ♥️♥️ Μιλάμε για άλλο επίπεδο απόλαυσης χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Υλικά για 10 κρεπες:
- 20 Πτι- Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 20 γρ. corn flour
- 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 3 αυγά
- 240 ml γάλα 1,5%
- 2 μπανάνες σε φετάκια
- 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 3 κ.σ. μέλι & 40 γρ. τριμμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flour, το κακάο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα και να διαλυθεί τελείως το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς.
- Με ένα scoop παγωτού ή με κουτάλα παίρνουμε 60 γρ. μείγματος, το ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας την κρέπα μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι. (Προαιρετικά με ένα πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία πριν ρίξουμε κάθε φορά το μείγμα)
- Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με 2 Πτι- Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης, καρύδια, φετάκια μπανάνας και αναλόγως με ότι προτιμούμε, είτε κουβερτούρα, είτε μέλι
Για περισσότερες συνταγές για κρέπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κρέπα με γαρνιτούρες:
- Ενέργεια: 233 kcal
- Υδατάνθρακες: 40,1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,7 γρ.
- Λιπαρά: 4,9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0,4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3,1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2