Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 210 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ. μέλι
- 6 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τον κιμά:
- 1 μικρο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
- 250 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- αλάτι & πιπέρι
Για το μείγμα Zaatar:
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ σουμάκ
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1 κ.σ σουσάμι
- 1 κ.σ ματζουράνα
- 1 κ.σ κύμινο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη sauce:
- 100 γρ. γιαούρτι 2%
- 2 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε μέλι και μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να αφρίσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ., αλάτι, ελαιόλαδο το μείγμα της μαγιάς και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Ρίχνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο βούτυρο χαμηλών λιπαρών προσθέτουμε κύμινο και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μπαχάρι, πελτέ ντομάτας και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε θυμάρι, σουμάκ, ρίγανη, σουσάμι, ματζουράνα, αλάτι, ελαιόλαδο, και κύμινο.
- Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη,ανοίγουμε την κάθε πίτα με τα δάχτυλα μας, απλώνουμε τον κιμά κλείνουμε σαν πουγκί, ανοίγουμε με πλάστη, αλοίφουμε με μείγμα Zaatar. Τοποθετούμε σε ταψί σκεπάζουμε με πετσέτα, αφήνουμε για άλλα 15’ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Ανακατεύουμε γιαούρτι με κύμινο και αλάτι, βουτάμε τις πίτες και απολαμβάνουμε!
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά πίτα:
- Ενέργεια: 335 kcal
- Υδατάνθρακες: 46 γρ.
- Πρωτεΐνη: 19.5 γρ.
- Λιπαρά: 12.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 14 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100