ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Πάμε να μαγειρέψουμε μια υπέροχη μακαρονοσαλατα με Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO, με γαρίδες, φινόκιο και ντοματίνια. Μια συνταγή με υλικά εποχής, πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά οξέα, ιδανική για απόλαυση με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 250 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης
  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 15 ντοματίνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 30 ml ούζο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό φινόκιο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρέψουμε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο.
  • Βράζουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε σχαροτήγανο το άλλο μισό φινόκιο και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σε ταψάκι, ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά τα ντοματίνια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντάκια από το φινόκιο και απολαμβάνουμε.

Για περισσότερες συνταγές με γαρίδες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

Ενέργεια: 524 kcal
Υδατάνθρακες: 59 γρ.
Πρωτεΐνη: 28.6 γρ.
Λιπαρά: 25.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.4 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.