Πάμε να μαγειρέψουμε μια υπέροχη μακαρονοσαλατα με Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO, με γαρίδες, φινόκιο και ντοματίνια. Μια συνταγή με υλικά εποχής, πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά οξέα, ιδανική για απόλαυση με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
Υλικά για 3 μερίδες:
- 250 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης
- 500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 15 ντοματίνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μέλι
- 30 ml ούζο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό φινόκιο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρέψουμε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο.
- Βράζουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε σχαροτήγανο το άλλο μισό φινόκιο και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Σε ταψάκι, ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά τα ντοματίνια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντάκια από το φινόκιο και απολαμβάνουμε.
Για περισσότερες συνταγές με γαρίδες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 524 kcal
Υδατάνθρακες: 59 γρ.
Πρωτεΐνη: 28.6 γρ.
Λιπαρά: 25.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti