Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μαραθόπιτες, ένα αγαπημένο ελληνικό νηστίσιμο έδεσμα που μόνο τηγανητό το έχω γευτεί. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την πιο υγιεινή και χαμηλή σε θερμίδες εκδοχή, Dietstories way, με το αλεύρι Ντίνκελ Ολικής Άλεσης των Μύλων Αγίου Γεωργίου, προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 270 γρ. αλεύρι Ντίνκελ
- 300 γρ. φυτικό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. baking powder
- αλάτι & έξτρα αλεύρι για να ανοίξουμε τα πιτάκια
Για τη γέμιση:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια μάραθο
- 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1/2 ματσάκι μυρώνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. γλυκάνισο
- 20 ml ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μάραθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και αλάτι. Ρίχνουμε άλλο λίγο λάδι και σοτάρουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Με τα χέρια μας ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 10 ζυμαράκια.
- Με πλάστη ανοίγουμε ένα, ένα, ενώ σκεπάζουμε τα υπόλοιπα.
- Γεμίζουμε το μείγμα μάραθου και φτιάχνουμε πουγκάκι, ανοίγοντας εκ νέου το κάθε πιτάκι με τον πλάστη μέχρι να πάρουμε ένα στρογγυλό λεπτό μάραθοπιτάκι.
- Με πινέλο βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα μαραθοπιτάκια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για περισσότερες συνταγές για πίτες πατήστε εδώ: https://dietstories.gr/?s=πίτα
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μαραθόπιτα 1/10 συνταγής:
Ενέργεια: 155 kcal
Υδατάνθρακες: 15.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 7.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών