Υλικά για 8 μερίδες:
- 90 γρ. νιφάδες βρώμης
- 30 γρ. φουντούκια (χτυπημένα σε γουδί)
- 40 γρ. φιλέ (ή τρίμμα) αμυγδάλου
- 20 γρ. άγλυκο κακάο
- 30 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 33 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 1 κ.σ. matcha maiden powder
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, τα φιλέ αμυγδάλου το κακάο και το αλάτι.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι προσέχοντας να μην το κάψουμε και περιχύνουμε το μείγμα των στερεών.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώστε η κολλητικλη ουσία να πάει παντού.
- Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το και πιέζοντας το καλά με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Ανοιγουμε το φούρνο, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την καστανή ζάχαρη από πάνω, και αφήνουμε με σβηστό φούρνου για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν οι σταγόνες.
- Αφαιρούμε τη γκρανόλα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά, τη σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και πασπαλίζουμε με matcha maiden.
- Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο με κλειστό καπάκι.
Για περισσότερες ιδέες για γκρανόλα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/8 συνταγής) περίπου 40 γρ. granola:
- Ενέργεια: 157 kcal
- Υδατάνθρακες: 20 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
- Λιπαρά: 6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα