MATCHA MAIDEN GRANOLA

Υλικά για 8 μερίδες: 

  • 90 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ. φουντούκια (χτυπημένα σε γουδί)
  • 40 γρ. φιλέ (ή τρίμμα) αμυγδάλου  
  • 20 γρ. άγλυκο κακάο
  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 33 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 κ.σ. matcha maiden powder
  • λίγο αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, τα φιλέ αμυγδάλου το κακάο και το αλάτι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι προσέχοντας να μην το κάψουμε και περιχύνουμε το μείγμα των στερεών.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώστε η κολλητικλη ουσία να πάει παντού.
  • Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το και πιέζοντας το καλά με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Ανοιγουμε το φούρνο, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την καστανή ζάχαρη από πάνω, και αφήνουμε με σβηστό φούρνου για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν οι σταγόνες.
  • Αφαιρούμε τη γκρανόλα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά, τη σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και πασπαλίζουμε με matcha maiden.
  • Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο με κλειστό καπάκι. 

Για περισσότερες ιδέες για γκρανόλα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/8 συνταγής) περίπου 40 γρ. granola:

  • Ενέργεια: 157 kcal
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
  • Λιπαρά: 6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα