Υλικά για 25 μελομακάρονα :
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή φαρίνα χωρίς γλουτένη
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 35 γρ. κρυσταλλική STEVIA PARANA (1:1)
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 30 γρ. τριμμένα καρύδια για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:
- 120 ml νερό
- 120 γρ. κρυσταλλική STEVIA PARANA (1:1)
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης STEVIA PARANA
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 ξυλάκια γαρύφαλλο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μελομακάρονα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη στέβια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, αφήνουμε να αφρίσει για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των υγρών. Πλάθουμε με τα χέρια μας για λίγη ώρα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη (δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια (23-25 γρ.) και φτιάχνουμε μικρά μελομακάρονα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι
- Ζεσταίνουμε το νερό με τη στέβια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και ακριβώς πριν έρθουν σε βρασμό σβήνουμε το μάτι.
- Μελώνουμε τα κρύα μελομακάρονα σε καυτό σιρόπι αφήνοντας τα στο κατσαρολάκι για λίγα δευτερόλεπτα.
Για περισσότερες συνταγές για υγιεινά μελομακάρονα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μελομακάρονο ( 1/25 συνταγής):
- Ενέργεια: 88.5 kcal
- Υδατάνθρακες: 9.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
- Λιπαρά: 5.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών