ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ DUMPLINGS

Υλικά (για 8 μερίδες): 

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια για στιφάδο
  • 1.2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 γαρίφαλα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ¼ κούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 180 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύδι, το κρασί, το μπαχάρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα φύλλα δάφνης το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το σκόρδο και τα κομμάτια μοσχαριού.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο νερό.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε 2 ή σε 3 δόσεις (δεν τα ρίχνουμε όλα για να μην πέσει η θερμοκρασία και βράσουν αντί να σοταριστούν).
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στη γάστρα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα προβρασμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  • Μόλις καραμελώσουν τα ρίχνουμε και αυτά στη γάστρα.
  • Προσθέτουμε τη μαρινάδα, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Σερβίρουμε προαιρετικά με dumplings. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 329 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 40 γρ.
  • Λιπαρά: 7.8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.