Υλικά (για 8 μερίδες):
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια για στιφάδο
- 1.2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 γαρίφαλα
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- ¼ κούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 180 ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι