ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Υλικά για 14 μερίδες: 

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κ.σ. baking powder
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ¼ κούπας στέβια
  • 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 4-5 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • ¾ κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά λιναρόσπορου (15 γρ. λιναρόσπορο με 70 γρ. Νερό)
  • 1 πρέζα αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό.
  • Αυτή είναι μια μέθοδος αντικατάστασης του αυγού σε κέικ, muffin, μπισκότα και άλλα όταν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα ή vegan.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking, το αλάτι, τη στέβια, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, την αγαύη, το χυμό λεμονιού, το χυλό λιναρόσπορου, το σπορέλαιο και τέλος σταδιακά το γάλα αμυγδάλου ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ.
  • Γεμίζουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (12Χ30 εκ. περίπου) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι για σουβλάκι αυτό βγει στεγνό.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψουμε. 

Για περισσότερες συνταγές για κέικ, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι:

  • Ενέργεια: 105 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,5 γρ.
  • Λιπαρά: 5 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.