ΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ

Yλικά για 12 πιτάκια:

  • 85 γρ. ολικής αλέσεως
  • 85 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το αλεύρι γ.ο.χ., το αλάτι και το baking powder.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπαλάκια και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με πλάστη τα πιτάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τα πιτάκια.
  • Όση ώρα ψήνονται τα πιτάκια πιέζουμε τις άκρες τους έτσι ώστε να φουσκώσουν στη μέση όπως στο βίντεο.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά πιτάκι:

Ενέργεια: 71 kcal

Υδατάνθρακες: 10.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.4 γρ.

Λιπαρά: 1.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό