Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
Για τα πιτσάκια
- 2 τορτίγιες
- 6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- ½ πράσινη πιπεριά
- ½ ξερό κρεμμύδι
- 8 ντοματίνια
- 100 γρ. σαρδέλες
- 8 ελιές κομμένες σε ροδέλες
- φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός για γαρνίρισμα
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε βαθύ κατσαρολάκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα μας.
- Μπορούμε μόλις κρυώσει να καταψύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά.
Για τα πιτσάκια
- Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ψήνουμε στην πάνω θέση του φούρνου στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά.
- Απλώνουμε στις τορτίγιες τη σάλτσα τομάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ροδέλες κρεμμυδιού και πιπεριάς και τις σαρδέλες.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά..
- Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 259 kcal
- Υδατάνθρακες: 20.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12.2 γρ.
- Λιπαρά: 13.7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti