Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
- 10 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
- 10 γρ. βούτυρο
- 500 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (ή 500 ml νερού με 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη ζωμού ή 1 gel ζωμού)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι
- 200 ml γάλα αμυγδάλου
- 10 γρ. αμύγδαλα θριμματισμένα
- 1 κ.γ. corn flour
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθούν προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Μετά από λίγα λεπτά βάζουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σωτάρουμε τα πράσα ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και προσπαθούμε να μη χάσουν το σχήμα τους.
- Μόλις στεγνώσουν τα υγρά προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
- Αφαιρούμε τα πράσα, τη σκελίδα σκόρδου και το θυμάρι. Ανακατεύουμε το corn flour σε λίγο κρύο νερό (2 κουταλιές σούπας) και στη συνέχεια το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει.
- Σερβίρουμε τα πράσα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι και αμύγδαλο.
Για περισσότερες συνταγές που περιλαμβάνουν πράσο, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 240 kcal
- Υδατάνθρακες: 23 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8 γρ.
- Λιπαρά: 12 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti