Έτοιμοι να φτιάξουμε τα πιο τέλεια σπιτικά pretzel;
Υλικά:
- 2 κούπες (240 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κούπες (240 γρ.) αλεύρι Ζην Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1.5 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 20 γρ. καστανή ζάχαρη
- 280 ml χλιαρό νερό
- 30 ml ελαιόλαδο
Για το μπανάκι:
- 2lt βραστό νερό
- 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1κ.σ. μαγειρική σόδα
Για γαρνίρισμα
- 1 αυγό
- ανθό αλατιού & τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δυο άλευρα, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κάδο κουζινομηχανής και χτυπάμε με γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 10 ζυμαράκια.
- Τα ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε μακρόστενα κορδόνια και σχηματίζουμε τα πρέτσελ όπως στο βίντεο.
- Βυθίζουμε τα πρέτσελ για 15″ σε μπανάκι με 2 λίτρα βραστό νερό, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με ανθό αλατιού ή με τριμμένο τσένταρ για τυρένια πρέτσελ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 12 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά pretzel με αλάτι:
Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.4 γρ.
Λιπαρά: 5.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι