PRETZEL

Έτοιμοι να φτιάξουμε τα πιο τέλεια σπιτικά pretzel;

Υλικά:

  • 2 κούπες (240 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κούπες (240 γρ.) αλεύρι Ζην Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1.5 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 280 ml χλιαρό νερό
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για το μπανάκι:

  • 2lt βραστό νερό
  • 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1κ.σ. μαγειρική σόδα

Για γαρνίρισμα

  • 1 αυγό
  • ανθό αλατιού & τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δυο άλευρα, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κάδο κουζινομηχανής και χτυπάμε με γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 10 ζυμαράκια.
  • Τα ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε μακρόστενα κορδόνια και σχηματίζουμε τα πρέτσελ όπως στο βίντεο.
  • Βυθίζουμε τα πρέτσελ για 15″ σε μπανάκι με 2 λίτρα βραστό νερό, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με ανθό αλατιού ή με τριμμένο τσένταρ για τυρένια πρέτσελ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 12 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά pretzel με αλάτι:

Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.4 γρ.
Λιπαρά: 5.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό

Υλικά: 6 αυγά 80 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα