ΡΟΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

Υλικά για 5 μερίδες: 

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light 
  • 100 γρ. σολομός καπνιστός
  • 350 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (ή κατεψυγμένο)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. γάλα 1,5%
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλάτι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ψήνουμε για μερικά ακόμα λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους 3 κρόκους των αυγών, αλατοπιπερώνουμε και όταν το μείγμα με το σπανάκι κρυώσει, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Στη συνέχεια διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το σπανάκι με ελαφρές κινήσεις προσπαθώντας να μη φύγει ο αέρας.
  • Σε ένα ρυχό ταψάκι διάστασης περίπου 35Χ20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια από πάνω.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με το σπανάκι στρώνοντάς το ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα πάγκο εργασίας στρώνουμε μεμβράνη, ξεκολλάμε προσεκτικά το σπανάκι από τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε πάνω στη μεμβράνη.
  • Απλώνουμε το μείγμα τυριού ομοιόμορφα πάνω στο σπανάκι, απλώνουμε και τις λεπτές φέτες σολομού κα τυλίγουμε σφιχτά το ρολό, κλείνοντας το με μεμβράνη στριφογυρνώντας τις άκρες ώστε να σφίξει το ρολό και να γίνει ομοιόμρφος κύλινδρος.
  • Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ακόμα καλύτερα και για όλο το βράδυ).
  • Κόβουμε σε φέτες, σερβίρουμε κρύο με έξτρα ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/5 συνταγής) :

  • Ενέργεια: 228 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15.9 γρ.
  • Λιπαρά: 16.7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 8.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ. 

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.