Υλικά για περίπου 16 scones:
Για τα scones
- 2 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. νιβατό light (ή ρικότα)
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. baking powder
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2½ κ.σ. θυμάρι ξερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά και να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τυρί, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανοίγουμε πρώτα με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ.
- Με τη βοήθεια στρογγυλού κουπάτ φτιάχνουμε 16 scones και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφαιρούμε τα scones από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά scone:
- Ενέργεια: 151 kcal
- Υδατάνθρακες: 20 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7 γρ.
- Λιπαρά: 4.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα