SCONES ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά για περίπου 16 scones: 

Για τα scones 

  • 2 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. νιβατό light (ή ρικότα)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2½ κ.σ. θυμάρι ξερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι  
  • λίγο αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά και να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τυρί, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανοίγουμε πρώτα με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ.
  • Με τη βοήθεια στρογγυλού κουπάτ φτιάχνουμε 16 scones και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Αφαιρούμε τα scones από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.  
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά scone:

  • Ενέργεια: 151 kcal
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7 γρ.
  • Λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα