ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Yλικά για 2 μερίδες: 

  • 2 κομμάτια (400 γρ.) φιλέτο φρέσκου σολομόού με πέτσα
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι (ή lime)
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 50 ml ζεστό νερό
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το σολομό.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεματίζουμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι και βάζουμε τις φέτες σολομού με την πέτσα από κατώ (η πέτσα να ακουμπά στο τηγάνι).
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, όπου τα αφήνουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το αβοκάντο με το ζεστό νερό, το βασιλικό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα. 

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με σολομό, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή):

  • Ενέργεια: 545 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 39.8 γρ.
  • Λιπαρά: 39.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6.7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και ευκαιρία για να φτιάξουμε τορτελινι Ολικής Άλεσης με σάλτσα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα. Υλικά: 2 συσκευασίες Τορτελίνι

Hummus γλυκοπατάτας με Gluten Free Wasa! Απόλυτα θρεπτικό και υγιεινό σνακ!! Με τις απόλυτες θρεπτικές και υγιεινές Wasa χωρίς γλουτένη

Υλικά για 4 μερίδες: Για τις γαρίδες: 1 συσκευασία (400 γρ.) Ακέφαλες Γαρίδες 26/30 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ξύσμα από 1 μικρό

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.