ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Yλικά για 2 μερίδες: 

  • 2 κομμάτια (400 γρ.) φιλέτο φρέσκου σολομόού με πέτσα
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι (ή lime)
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 50 ml ζεστό νερό
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το σολομό.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεματίζουμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι και βάζουμε τις φέτες σολομού με την πέτσα από κατώ (η πέτσα να ακουμπά στο τηγάνι).
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, όπου τα αφήνουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το αβοκάντο με το ζεστό νερό, το βασιλικό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα. 

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με σολομό, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή):

  • Ενέργεια: 545 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 39.8 γρ.
  • Λιπαρά: 39.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6.7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.