Υλικά για 4 μερίδες:
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας εκτός από το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε δύο δόσεις (αν το ρίξουμε όλο μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα βράσει στα υγρά του το κοτόπουλο πράγμα που δε θέλουμε).
- Μόλις το κοτόπουλο πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε φωτιά και αφήνουμε γιά άλλα 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψημένες αλάδωτες πίτες για σουβλάκι, λαχανικά της αρεσκείας μας και σάλτσα από γιαούρτι με πάπρικα (ή φρέσκα μυρωδικά).
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα :
- Ενέργεια: 245 kcal
- Υδατάνθρακες: 3.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 43 γρ.
- Λιπαρά: 8 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti