ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας εκτός από το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε δύο δόσεις (αν το ρίξουμε όλο μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα βράσει στα υγρά του το κοτόπουλο πράγμα που δε θέλουμε).
  • Μόλις το κοτόπουλο πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε φωτιά και αφήνουμε γιά άλλα 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψημένες αλάδωτες πίτες για σουβλάκι, λαχανικά της αρεσκείας μας και σάλτσα από γιαούρτι με πάπρικα (ή φρέσκα μυρωδικά). 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα :

  • Ενέργεια: 245 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 43 γρ.
  • Λιπαρά: 8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti