Σήμερα φτιάχνουμε τάρτα λεμονιού και το σπίτι θα μοσχοβολήσει!
Τι θα χρειαστούμε;
Για τη βάση:
- 200 Digestive χωρίς ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- 130 γρ. Βασιλικούς Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι μουλιασμένους σε καυτό νερό
Για την κρέμα λεμονιού:
- 80 ml χυμό λεμονιού
- 3 αυγά
- 150 γρ. μέλι
- 120 γρ. βούτυρο light ( χαμηλών λιπαρών)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα Digestive χωρίς Ζάχαρη με τους χουρμάδες και το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και απλώνουμε σε ταρτιέρα σιλικόνης.
- Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα αυγά με το μέλι και το χυμό λεμονιού και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύουμε για 15 λεπτά μέχρι τα αυγά να βράσουν και η κρέμα να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες (3-4) μέχρι να πήξει η κρέμα.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (65 γρ.):
Ενέργεια: 235 kcal
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Πρωτεΐνη: 9.3 γρ.
Λιπαρά: 7.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2