ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Με τη βοήθεια της αγαπημένης μας @steviaparana !!

Υλικά

Για το μπισκότο σαβαγιάρ:

  •  100 γρ. κρυσταλλική STEVIA PARANA 1:1
  • 4 αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα:

  • 60 γρ. άχνη Stevia Parana 1:1
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35%
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 100 ml καφέ εσπρέσο
  • 50 ml λικέρ καφέ ή brandy

Για το σερβίρισμα:

  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη 1% λιπαρά STEVIA PARANA
  • 40 γρ. μαύρη κουβερτούρα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο (σαβαγιάρ):

  • Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε σταδιακά τη μισή Stevia Parana (50 γρ.), χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη στέβια και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το corn flour και το αλάτι. Ρίχνουμε τη μαρέγκα σταδιακά μέσα στο μπολ με τα αυγά ανακτεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες ή τσέρκια με λαδόκολλα διαμέτρου περίπου 18 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα:

  • Με μίξερ χειρος χτυπάμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος με την άχνη Stevia Parana μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ. Βάζουμε στο ψυγείο.
  • Με σύρμα ή με μίξερ χειρός αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, με τη βανίλια και το μισό λικέρ (25 ml).
  • Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.

Για το τιραμισού:

  • Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τον καφέ με το άλλο μισό λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα 3 μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Στο τσέρκι που φτιάξαμε το μπισκότο, βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε την πρώτη στρώση μπισκότου, ξύνουμε λίγη κουβερτούρα. Με κουτάλι απλώνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω από το μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι (1/12 συνταγής= 60 γρ.):

  • Ενέργεια: 181 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6.9 γρ.
  • Λιπαρά: 13.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.9 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε! Υλικά : 3 βιολογικά μήλα Nature’s Promise 3 βιολογικά

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.