Το πιο ελαφρύ και νόστιμο τιραμισού που έχετε δοκιμάσει ποτε! Ένα γλυκό με όλη τη λαχταριστή γεύση που γνωρίζουμε, αλλά χωρίς την επιπλέον ζάχαρη.
Υλικά για 12 μερίδες:
Για τις στρώσεις μπισκότου:
- 24 μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Για την κρέμα:
- 60 γρ. άχνη ή κρυσταλλική στέβια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35%
- 200 γρ. τυρί κρέμα light
- 100 ml καφέ εσπρέσο
- 50 ml λικέρ καφέ ή brandy
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
- 20 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 40 γρ. μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος με την άχνη ή κρυσταλλική στέβια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
- Με σύρμα ή με μίξερ χειρός αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, με τη βανίλια και το μισό λικέρ (25 ml). Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
Για το στήσιμο του τιραμισού:
- Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τον καφέ με το άλλο μισό λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
- Σε μικρό ορθογώνιο ταψάκι ή σε τσέρκι, τοποθετούμε δύο στρώσεις μπισκότου (6 μπισκότα η καθεμία) και από πάνω ξύνουμε λίγη μαύρη σοκολάτα. Με κουτάλι απλώνουμε την 1/2 κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.Πασπαλίζουμε με κακάο και ξύσμα μαύρης σοκολάτας και σερβίρουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά κομμάτι (1/12 συνταγής περίπου 60 γρ.):
- Ενέργεια: 171 kcal
- Υδατάνθρακες: 12.8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6 γρ.
- Λιπαρά: 12.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2