ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ LIGHT

Yλικά για 32 πιτάκια: 

Για τη ζύμη: 

  • 500 γρ. αλεύρι 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% 
  • 100 γρ. βούτυρο soft ελαφρύ 
  • 30 γρ. σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο) 
  • 2 κ.σ. baking powder 
  • 70 ml νερό 
  • λίγο αλάτι 

Για τη γέμιση: 

  • 200 γρ. philadelphia light 
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο 
  • 1 μικρό αυγό 
  • σουσάμι και έξτρα αυγό για το άλειμμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλα μας όλα τα υλικά ώστε να πάρουν μορφή υγρής άμμου.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 32 μπαλάκια (περίπου 29-30 γρ. το ένα) και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι διαμέτρου περίπου 8-10 εκ.
  • Γεμίζουμε κάθε πιτάκι στο κέντρο με μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και επειδή η γέμιση είναι ρευστή πιάνουμε το πιτάκι από τις άκρες και το σηκώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό με τα δάχτυλα μας και σφραγίζουμε καλά το πιτάκι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Αλοίφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τυροπιτάκι: 

  • Ενέργεια: 98 kcal 
  • Υδατάνθρακες: 12.6 γρ. 
  • Πρωτεΐνη: 3.9 γρ. 
  • Λιπαρά: 3.7 γρ. 
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ. 
  • Φυτικές Ίνες: 0,6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 ψωμάκια: 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 75 ml ελαιόλαδο 150 ml χλιαρό νερό 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Υλικά για 2 μερίδες: 2 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese

Υλικά: 200 γρ. κόκκινες φακές μουλιασμένες από το προηγούμενο βράδυ. 55 ml νερό 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. baking

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.