ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Υλικά για 30 τυροπιτακια:

  • 500 Φαρίν απ
  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 φέτα light
  • 1 αυγό για τη ζύμη & 1 αυγό για άλειμμα
  • λίγο αποξηραμένο θυμάρι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
  • Τρίβουμε τη φέτα light με τα χέρια μας και ρίχνουμε το θυμάρι.
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι (περίπου 35-40 γρ. το ένα) και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας, βάζουμε μια κουταλιά γλυκού φέτα και τυλίγουμε κρύβοντας τη φέτα μέσα στο ζυμάρι.
  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 14 περίπου λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές για πίτες-πιτάκια, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τυροπιτάκι:

  • Ενέργεια: 93 kcal
  • Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
  • Λιπαρά: 3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό