ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Υλικά για 30 τυροπιτακια:

  • 500 Φαρίν απ
  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 φέτα light
  • 1 αυγό για τη ζύμη & 1 αυγό για άλειμμα
  • λίγο αποξηραμένο θυμάρι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
  • Τρίβουμε τη φέτα light με τα χέρια μας και ρίχνουμε το θυμάρι.
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι (περίπου 35-40 γρ. το ένα) και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας, βάζουμε μια κουταλιά γλυκού φέτα και τυλίγουμε κρύβοντας τη φέτα μέσα στο ζυμάρι.
  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 14 περίπου λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές για πίτες-πιτάκια, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τυροπιτάκι:

  • Ενέργεια: 93 kcal
  • Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
  • Λιπαρά: 3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 ψωμάκια: 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 75 ml ελαιόλαδο 150 ml χλιαρό νερό 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Υλικά για 2 μερίδες: 2 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese

Υλικά: 200 γρ. κόκκινες φακές μουλιασμένες από το προηγούμενο βράδυ. 55 ml νερό 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. baking

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.