VEGAN ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ

Αγαπημένοι μου φίλοι vegetarians, vegans και μη, είμαι σίγουρος ότι θα ξετρελαθείτε με αυτήν εδώ τη συνταγή!
Πάμε να φτιάξουμε vegan μαγιονεζα χωρις λαδι!!

Θα χρειαστούμε:

  • 90 γρ. κάσιους ωμά & ανάλατα
  • 85 γρ. aquafaba (ζωμός από βρασμένα ρεβίθια )
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους σε καυτό νερό για τουλάχιστον 45 λεπτά.
  • Με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάμε την aquafaba μέχρι να ασπρίσει.
  • Στραγγίζουμε τα μουλιασμένα κάσιους, τα ρίχουμε στην aquafaba, προσθέτουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, τη μουστάρδα, το σιρόπι αγαύης και χτυπάμε καλά για αρκετή ώρα μέχρι να αλεστούν τελείως τα κάσιους και να δέσει η μαγιονέζα.
  • Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο

Για συνταγές με νόστιμους συνδυασμούς μαγιονέζας, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κουταλιά σούπας:

Ενέργεια: 44 kcal
Υδατάνθρακες: 3.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.4 γρ.
Λιπαρά: 3.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.