Πραλινα φουντουκιου, κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στη θέα και στην ιδέα πραλίνας αλειμμένης σε ψωμάκι ή οτιδήποτε τραβά η όρεξή μας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι αυτή η λιχουδιά δεν έχει ζάχαρη, αλλά διατηρεί τη γεύση της αξεπέραστη!!
Τι θα χρειαστούμε για ένα βαζάκι:
- 140 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. χουρμάδες μουλιασμένους σε καυτό νερό και σουρωμένους
- 80 γρ. γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού
- 18 γρ. (3 κ.σ.) σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς καβουρδίζουμε τα φουντούκια για 13-15 λεπτά.
- Στην κουζινομηχανή KitchenAid χτυπάμε τα φουντούκια μέχρι να λιώσουν και να γίνουν βούτυρο.
- Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια, τους χουρμάδες, το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά για λίγα λεπτά.
- Διακόπτουμε το χτύπημα για να κατεβάζουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου για καλύτερο άλεσμα
- Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα πραλίνας
Για περισσότερες συνταγές για νόστιμα spreads, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κουταλιά σούπας(~ 15 γρ.):
Ενέργεια: 66 kcal
Υδατάνθρακες: 7.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.6 γρ.
Λιπαρά: 5.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε