VEGAN ΤΑΡΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά για 4 τάρτες:

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 45 γρ. βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο
  • 130 ml νερό με 3 κ.σ. λιναρόσπορο
  • Φρούτα & 40 γρ. ζάχαρη καρύδας για τη γέμιση
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το νερό με το λιναρόσπορο και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να απορροφήσει ο λιναρόσπορος τα υγρά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε με ένα πλάστη το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 20 εκ. Κόβουμε φρούτα της αρεσκείας μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια και μούρα) και ανακατεύουμε  με 10 γρ. ζάχαρη καρύδας τα φρούτα της κάθε τάρτας.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με τα φρούτα αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες ώστε να γυρίσει το φύλλο όπως στη φωτογραφία.
  • Στρίβουμε τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 τάρτα):

  • Ενέργεια: 182 kcal
  • Υδατάνθρακες: 29.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6 γρ.
  • Λιπαρά: 5.8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε! Υλικά : 3 βιολογικά μήλα Nature’s Promise 3 βιολογικά

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.