ZOODLES ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 8 μέτρια κολοκύθια  
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ¼ κούπας κουκουνάρι
  • 150 ml στραγγιστό γιαούρτι 2%  
  • 50 ml γάλα 1,5%
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμό από λάιμ ή λεμόνι
  • ½ κούπα φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα περνάμε από τον κόφτη spiral ώστε να δημιουργηθούν μακριές λεπτές λωρίδες κολοκυθιού που μοιάζουν με noodles (zoodles).
  • Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα προσθέτουμε τα αβοκάντο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα, το μαϊντανό και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Ανακατεύουμε απαλά τα zoodles με τη σάλτσα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι ή και έξτρα μαϊντανό. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 225 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
  • Λιπαρά: 13.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.