Υλικά (για 12 κομμάτια):
- 500 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ. cottage cheese
- 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano
- 25 γρ. τριμμένo τσένταρ
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το cottage και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, την παρμεζάνα, το τσένταρ και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα το κέικ αυτή βγει στεγνή.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι:
- Ενέργεια: 120 kcal
- Υδατάνθρακες: 17 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,86 γρ.
- Λιπαρά: 4,1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι