ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά (για 12 κομμάτια):

  • 500 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. cottage cheese
  • 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano
  • 25 γρ. τριμμένo τσένταρ
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το cottage και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, την παρμεζάνα, το τσένταρ και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα το κέικ αυτή βγει στεγνή.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι:

  • Ενέργεια: 120 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,86 γρ.
  • Λιπαρά: 4,1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό