Ε δεν έπαιζε να περάσει και Πάσχα που να μη μας φτιάξει η γιαγια αυτά που εγώ θα πω Αντιπαριώτικα καλτσούνια.
Σας συνιστώ φέτος να δοκιμάσετε κι εσείς αυτό το πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο ελληνικό γλύκισμα στη δική μου πιο υγιεινή και light όπως πάντα εκδοχή.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 50 γρ. ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο)
- 1 κ.σ. Baking powder
- 1 αυγό
- 40 ml ούζο
- 40 ml χλιαρό νερό με 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. ανθότυρο (κανονικά ήθελε μυζήθρα Αντιπαριώτικη αλλά που να τη βρω;)
- 1 αυγό
- 130 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. κανέλα