Μία πεντανόστιμη και μαμαδίσια συνταγή βγαλμένη κατευθείαν από την παραδοσιακή νησιώτικη κουζίνα, η αντιπαριωτικη ρεβιθαδα. Μαγειρεύονταν παραδοσιακά σε τσουκάλι και έμεναν για όλο το βράδυ σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο (140- 150 βαθμούς). Έτσι θυμάμαι να την κάνει η γιαγιά μου και όλο το σπίτι γέμιζε με αρώματα. Εναλλακτικά η κάθε νοικοκυρά πήγαινε το τσουκάλι της στο φούρνο της γειτονιάς για να μαγειρευτούν εκεί.
Η παρακάτω συνταγή είναι απλοποιημένη, εκτελείται σε κατσαρόλα, όπως την κάνει πλέον η μητέρα μου!
Καλή απόλαυση..
Υλικά Συνταγής (6 μερίδες):
- 500 γρ. ρεβίθια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι