Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
- 500 γρ. μήλα καθαρισμένα
- ¼ κούπας νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και μόλις πάρουν μία βράση, τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Παίρνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου μας, το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τον πουρέ και τον απλώνουμε με μία μαρίζ, δημιουργώντας μια στρώση περίπου 5 χιλιοστών.
- Χτυπάμε λίγο το ταψί στον πάγκο ώστε να στρωθεί καλύτερα ο πουρές και τοποθετούμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου 7 ώρες.
- Χρειαζόμαστε πολύ χαμηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να μην καεί το μήλο και να απομακρυνθεί όλη η υγρασία.
- Είναι έτοιμο όταν το ακουμπάμε με το δάχτυλο και δεν κολλάει.
- Μπορούμε να βάλουμε το ταψί το βράδυ και να το αφαιρέσουμε το πρωί.
- Μόλις κρυώσει τελείως το κόβουμε με ψαλίδι μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε λωρίδες και το τυλίγουμε ρολό.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο και ξεκολλάμε από το χαρτί το κομμάτι που θα φάμε κάθε φορά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
- Ενέργεια: 69 kcal
- Υδατάνθρακες: 18.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0.2 γρ.
- Λιπαρά: 0.2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0
- Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών