ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά:

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 40 γρ. βούτυρο light (χαμηλών λιπαρών)
  • 30 γρ. καρύδια ή και φιστίκι Αιγίνης
  • λίγο τριμμένο γαρίφαλο και κάνελα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε το βούτυρο και με πινέλο αλοίφουμε τα φύλλα κρούστας. Χτυπάμε σε γουδί τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  • Πασπαλίζουμε τα φύλλα με τους ξηρούς καρπούς και τα μυρωδικά και τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας όπως στο reel.
  • Κόβουμε σε 12 μέρη, μεταφέρουμε σε θήκες για muffins, αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με μέλι, έξτρα ξηρούς καρπούς και καλή μας απόλαυση!
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (40 γρ.):

  • Ενέργεια: 122 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ.
  • Λιπαρά: 4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.