Yλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί light ή κατίκι
- 40 γρ. καρύδια pecan (ή απλά καρύδια)
- 35 γρ. cranberries
- 1 κ.γ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε τα pecan και τα cranberries.
- Σοτάρουμε σε τηγάνι τα pecan με το μέλι για να καραμελώσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τα berries και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πιάτο.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά το τυρί από το νερό του και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με τα χέρια μας πλάθουμε περίπου 15 μπαλάκια.
- Ρολάρουμε τα μπαλάκια στο πιάτο με το μείγμα φρούτου και καρπών μέχρι να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια τους και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει το τυρί που είναι αρκετά μαλακό και θέλουμε να κρατήσει το σχήμα του.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 188 kcal
- Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6 γρ.
- Λιπαρά: 13.7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 8.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2