BANOFFEE LIGHT

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
Για τη light σάλτσα καραμέλας (healthy salted caramel sauce)

  • Yλικά για 1 βαζάκι (περίπου 1 κούπα 240 ml):
  • 60 ml γάλα 1,5%
  • 120 γρ. μέλι
  • 110 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τα banoffee:

  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0-2%
  • 4 κ.σ. healthy caramel sauce
  • 5 (70 γρ.) μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη (digestive)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την υγιεινή καραμέλα (healthy caramel sauce)

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.
  • Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για τα banoffee

  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο γουδί ή σε πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτά φετάκια.
  • Σε μικρό ποτήρι βάζουμε 1 κ.σ. τρίμμα μπισκότου φτιάχνοντας μία βάση, προσθέτουμε 1 κ.γ. caramel sauce, όσα φετάκια μπανάνας χρειάζεται για να καλύψουμε όλη την περιφέρεια του ποτηριού και τέλος βάζουμε στο κέντρο του ποτηριού 3-4 κ.σ. γιαούρτι.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας άλλη μία στρώση από τρίμμα μπισκότου, καραμέλα και μπανάνα.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής):

  • Ενέργεια: 263 kcal
  • Υδατάνθρακες: 33.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12.4 γρ.
  • Λιπαρά: 9.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.