ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

Yλικά για 20 μπισκότα:

  • 180 γρ. φρέσκα σύκα καθαρισμένα
  • 130 γρ. χουρμάδες
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 90 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 30 ml espresso
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και ξαναχτυπάμε.
  • Ενσωματώνουμε στο μείγμα και τα σύκα και προσθέτουμε και τον καφέ.
  • Ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να πάρουμε ενα ομοιογενές μείγμα.
  • Με μικρό scoop παγωτού ή με κουτάλι χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε σχηματίζοντας μπισκότα. Ρίχνουμε λίγη έξτρα βρώμη από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μπισκότο:

  • Ενέργεια: 69 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,3 γρ.
  • Λιπαρά: 2,9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0,8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα