Yλικά για 20 μπισκότα:
- 180 γρ. φρέσκα σύκα καθαρισμένα
- 130 γρ. χουρμάδες
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 90 γρ. νιφάδες βρώμης
- 30 ml espresso
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και ξαναχτυπάμε.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα και τα σύκα και προσθέτουμε και τον καφέ.
- Ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να πάρουμε ενα ομοιογενές μείγμα.
- Με μικρό scoop παγωτού ή με κουτάλι χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε σχηματίζοντας μπισκότα. Ρίχνουμε λίγη έξτρα βρώμη από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μπισκότο:
- Ενέργεια: 69 kcal
- Υδατάνθρακες: 8,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2,3 γρ.
- Λιπαρά: 2,9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0,8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα