BROWNIES ΡΕΒΙΘΙΟΥ

Υλικά για 12 μερίδες:

Για τα brownies:

  • 400 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας (35 γρ.) άγλυκο κακάο
  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • 2-4 κ.σ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή ρυζιού)
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη healthy salted caramel

Yλικά 1 βάζο (1 κούπα 240):

  • 60 ml ρόφημα φουντουκιού (ή γάλα 1,5%)
  • 120 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 110 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα brownies:

  • Σε βαθύ μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  • Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ25 εκατοστά τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα brownie και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 ίσα τετραγωνάκια.

Για τη healthy salted caramel:

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ρόφημα, το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι.
  • Μόλις ζεστάνει ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.
  • Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Μόλις το μείγμα μας γίνει ξανά ομοιογενές αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με ρεβίθια, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1 κομμάτι brownie με 1 κ.σ. sauce):

  • Ενέργεια: 210 kcal
  • Υδατάνθρακες: 31 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.
  • Λιπαρά: 6.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.