Υλικά για 4 μερίδες:
- 150 γρ. κινόα
- 300 ml νερό
- ½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια (βρασμένα ή κονσέρβας)
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 ml σάλτσα σόγιας
- ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε την κινόα και τη σκόνη ζωμού, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι η κινόα να τραβήξει όλο το νερό.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας, το απλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα.
- Ενώνουμε την κινόα με το ψημένο μείγμα κολοκύθας και τα φασόλια και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε το μισό από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο άλλο μισό προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το σκόρδο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε.
- Ενώνουμε και πάλι τα 2 μείγματα και με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε 5 μπιφτέκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Προαιρετικά σερβίρουμε σα burger με αβοκάντο, σπανάκι και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μπιφτέκι :
- Ενέργεια: 209 kcal
- Υδατάνθρακες: 24 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12.5 γρ.
- Λιπαρά: 7.7 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 5.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti