BURGER ΚΙΝΟΑΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 150 γρ. κινόα
  • 300 ml νερό
  • ½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια (βρασμένα ή κονσέρβας)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 ml σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε την κινόα και τη σκόνη ζωμού, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι η κινόα να τραβήξει όλο το νερό.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας.
  • Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας, το απλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα.
  • Ενώνουμε την κινόα με το ψημένο μείγμα κολοκύθας και τα φασόλια και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε το μισό από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο άλλο μισό προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το σκόρδο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε.
  • Ενώνουμε και πάλι τα 2 μείγματα και με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε 5 μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε σα burger με αβοκάντο, σπανάκι και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας. 

Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μπιφτέκι :

  • Ενέργεια: 209 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12.5 γρ.
  • Λιπαρά: 7.7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti