BURGER ΨΑΡΙΟΥ

Η πιο τέλεια και θρεπτική συνταγή για Σ/Κ αγαπημένοι μου: Burger ψαριου με ακέφαλο μπακαλιάρο για να εντυπωσιάσετε την παρέα σας και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.

Υλικά:
Για τα burgers:

  • 1 συσκευασία ακέφαλο μπακαλιάρο 7 θάλασσες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 τριμμένο κύβο λαχανικών
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι

Για το πανάρισμα:

  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αυγό
  • 70 γρ. τριμμένο παξιμάδι

Για τη sauce γιαουρτιού:

  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 χούφτα μαϊντανό

Για τις πατάτες:

  • 4 μικρές πατάτες:
  • Πάπρικα, αλάτι, θυμάρι, αποξηραμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και τον καθαρίζουμε από κόκκαλα και πέτσα. Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε όσο καλύτερα γίνεται. Χτυπάμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα με μαϊντανό και αλάτι.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον τριμμένο κύβο λαχανικών. Μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα ψαριού με το κρεμμύδι και 1 αυγό και πλάθουμε 2 μεγάλα ή περισσότερα μικρά μπιφτέκια.
  • Σε τρία μπολ ρίχνουμε ξεχωριστά το αλεύρι, το αυγό και το παξιμάδι. Περνάμε το κάθε μπιφτέκι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το παξιμάδι καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια του μπιφτεκιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (διπλοπανάρουμε).
  • Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Για τη sauce γιαουρτιού χτυπάμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, κόβουμε σε wedges (τρίγωνα κομμάτια) και ανακατεύουμε καλά με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Για περισσότερες ιδέες για νόστιμα, εναλλακτικά burgers, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά burger:

Ενέργεια: 564 kcal
Υδατάνθρακες: 58 γρ.
Πρωτεΐνη: 35 γρ.
Λιπαρά: 19 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.2 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.