ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΙΝΟΑΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

Ιδανικά για brunch μαζί με σολομό ή με αυγά σε ένα μοναδικό γευστικό συνδυασμό για αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης, τα μπιφτεκια κινοας που σας προτείνουμε σήμερα θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Δοκιμάστε τα γιατί είναι εύκολα στην εκτέλεση και στη μεταφορά για γεύμα στη δουλειά, ενώ  μπορούν να πλαισιωθούν από σαλάτα ή από ρύζι και να χρησιμοποιηθούν και για νόστιμα burger.


Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1¼ κούπα βρασμένη κινόα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κούπα τριμμένο ψωμί σικάλεως
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό
  • λίγο άνηθο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το σολομό και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε για μισή τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και αν το μείγμα μας χρειάζεται υγρασία προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε μία φέτα καπνιστού σολομού και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.