Τις πίτες μας τις λατρεύουμε στην Ελλάδα και είναι όμορφο να συντηρούμε τις παραδόσεις μας!! Σας έχω επισημάνει πολλές φορές, ότι έχουν πολλές θερμίδες λόγω φύλλου, λαδιού και γέμισης, αλλά δε γίνεται και να τις αφαιρέσουμε από τη διατροφή μας.
Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ να σας δίνω τις συνταγές για πίτες με τις λιγότερες θερμίδες και πάντα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Φτιάχνουμε χορτοπιτα
Υλικά:
Για το φύλλο:
- 425 γρ. Αλεύρι Βιολογικό Ολικής Άλεσης
- 250 ml νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 750 γρ διάφορα χόρτα πλυμένα και κομμένα (σέσκουλα, 1 πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, δυόσμο, σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρα )
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. σουσάμι