Υλικά για 16 μερίδες:
Για τα brownies:
- 400 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
- 2 αυγά
- 1/3 κούπας (35 γρ.) άγλυκο κακάο
- 80 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
- 2-4 κ.σ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή ρυζιού)
- 2 κ.σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τo γλάσο:
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα
- 2-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα brownies:
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ25 εκατοστά τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα brownie και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 ίσα τετραγωνάκια.
Για το γλάσο:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το χρώμα, ανακατεύουμε καλά. βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και στολίζουμε τα δεντράκια.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/16 συνταγής):
- Ενέργεια: 145 kcal
- Υδατάνθρακες: 25 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
- Λιπαρά: 4.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών