Υλικά για τη ζύμη (για 6 πεϊνιρλι):
- 3½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 320 ml χλιαρό νερό (50-55 βαθμούς)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το πεϊνιρλί
- 300 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο σε φέτες
- 10-14 ντοματίνια σε φετάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
- Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
- Σέ άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
- Αλείφουμε ελαφρώς ένα γυάλινο μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί.
- Όταν το ζυμάρι ανέβει, το βγάζουμε από το μπολ και σε αλευρωμένη επιφάνεια το χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια.
- Το ανοίγουμε σε γόνδολες στο σχήμα που εχει το πεϊνιρλί και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
Για τα πεϊνιρλί
- Σε κάθε πεϊνιρλί βάζουμε περίπου 50 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ σε φέτες, τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διατροφικές πληροφορίες ανά πεϊνιρλί (1/6 συνταγής):
- Ενέργεια: 371 kcal
- Υδατάνθρακες: 49.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.
- Λιπαρά: 14.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti