ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΕΪΝΙΡΛΙ

Υλικά για τη ζύμη (για 6 πεϊνιρλι):

  • 3½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 320 ml χλιαρό νερό (50-55 βαθμούς)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πεϊνιρλί

  • 300 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο σε φέτες
  • 10-14 ντοματίνια σε φετάκια

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  • Σέ άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
  • Αλείφουμε ελαφρώς ένα γυάλινο μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί.
  • Όταν το ζυμάρι ανέβει, το βγάζουμε από το μπολ και σε αλευρωμένη επιφάνεια το χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια.
  • Το ανοίγουμε σε γόνδολες στο σχήμα που εχει το πεϊνιρλί και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Για τα πεϊνιρλί

  • Σε κάθε πεϊνιρλί βάζουμε περίπου 50 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ σε φέτες, τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διατροφικές πληροφορίες ανά πεϊνιρλί (1/6 συνταγής):

  • Ενέργεια: 371 kcal
  • Υδατάνθρακες: 49.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.
  • Λιπαρά: 14.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti