ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

Yλικά για 4 μερίδες: 

  • 450 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια
  • 3 πιπεριές φλωρίνης σε λωρίδες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε λωρίδες
  • 40 γρ. κάσιους ανάλατα
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο τρίμμα σκόρδου
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με σησαμέλαιο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρυ, τον κουρκουμά και το τρίμμα σκόρδου και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 5-8 λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο wok με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Γαρνίρουμε με σουσάμι. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 156 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8.1 γρ.
  • Λιπαρά: 4.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.