Από τα αγαπημένα μου ελληνικά φαγητά η φαβα ομολογώ και εδώ τη συνοδεύουμε με λιαστη ντοματα, κάπαρη και φυσικά κρεμμύδι που απογειώνουν περαιτέρω τη γεύση της.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. φάβα
- 750 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
- Θυμάρι
- Για γαρνίρισμα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές, κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι με το ελαιόλαδο.
- Ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ χειρός.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές, κάπαρη.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά φρυγανιά με 40 γρ. φάβα:
- Ενέργεια: 88 kcal
- Υδατάνθρακες: 12.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
- Λιπαρά: 2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 32 πατατοπιτακια: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου
Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο
Μύδια κοκκινιστά με πανεύκολα ψωμάκια, ιδανική επιλογή και για τη