ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Από τα αγαπημένα μου ελληνικά φαγητά η φαβα ομολογώ και εδώ τη συνοδεύουμε με λιαστη ντοματα, κάπαρη και φυσικά κρεμμύδι που απογειώνουν περαιτέρω τη γεύση της.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 250 γρ. φάβα
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Για γαρνίρισμα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές, κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι με το ελαιόλαδο.
  • Ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ χειρός.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές, κάπαρη.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά φρυγανιά με 40 γρ. φάβα:

  • Ενέργεια: 88 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
  • Λιπαρά: 2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 32 πατατοπιτακια: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο

Μύδια κοκκινιστά με πανεύκολα ψωμάκια, ιδανική επιλογή και για τη