ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά: 

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. philadelphia light
  • 50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • 2/3 κούπας ρύζι μπασμάτι
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι και πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Το κάθε στήθος κοτόπουλου το τεμμαχίζουμε σε 2 λεπτά φιλέτα και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα μανιτάρια σε υψηλή φωτιά και όταν πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη σκόνη σκόρδου και το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το philadelphia light και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση.
  • Παίρνουμε τα λεπτά φιλέτα κοτόπουλου και τα γεμίζουμε με 2-3 μεγάλες κουταλιές σούπας γέμιση στον καθένα, τα τυλίγουμε και με οδοντογλυφίδες κλείνουμε καλά τα φιλέτα ώστε να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε από όλες τις μεριές για λίγα λεπτά ομοιόμορφα τα τυλιγμένα φιλέτα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ψήνουμε τα φιλέτα για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1½ κούπες νερό και μόλις βράσει προσθέστε το ρύζι χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 15-20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε καλά χυμό από ½ πορτοκάλι, 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα dijon και 1 κουταλιά σούπας μέλι.
  • Σερβίρετε 1 ρολάκι κοτόπουλου με ½ κούπα βρασμένο ρύζι και γαρνίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 340 kcal
  • Υδατάνθρακες: 40 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 33 γρ.
  • Λιπαρά: 5.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.