Yλικά για 12 μερίδες (12 φωλιές):
- 3 φύλλα κρούστας
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 0-2%
- 4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 2 κ.σ. μέλι
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2/3 κούπας raspberries
- 1 κούπα κρύο νερό
- 6 κ.σ. καυτό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα 3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε 12 όμοια τετράγωνα.
- Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψάκι για muffins, τοποθετούμε ένα τετράγωνο φύλλου σε κάθε θηκάκι και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τον πάτο και τα πλάγια ώστε να σχηματιστούν φωλιές.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τοποθετήσουμε 3 φύλλα σε κάθε θηκάκι, λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
- Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το μέλι και το μισό ξύσμα λεμονιού.
- Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης από το παγωμένο νερό και τα διαλύουμε σε ελάχιστο καυτό νερό (περίπου 5-6 κ.σ.).
- Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το μείγμα μας (περίπου 2 ώρες).
- Στη συνέχεια αφαιρούμε από το ψυγείο και χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός για να αφρατέψει.
- Γεμίζουμε τις θήκες από το φύλλο κρούστας και γαρνίρουμε με φρέσκα raspberries και άχνη ζάχαρη.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/12 συνταγής):
- Ενέργεια: 154 kcal
- Υδατάνθρακες: 16 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.9 γρ.
- Λιπαρά: 4.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2