![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2025/01/DSC_2939-2-1-150x150.jpg)
![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2023/09/IMG_20190709_231714-1024x821.jpg)
Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
- 5 αυγά
- 2 κολοκύθια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας ρεγκάτο light
- ½ κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη χουφτα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
- 5-6 κολοκυθανθούς (προαιρετικά)
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
- Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το τρίμμα κολοκυθιού.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μείγμα των λαχανικών, το δυόσμο ανακατεύοντας και τέλος το ρεγκάτο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί ή φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά μέχρι η φριτατα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά.
Για περισσότερες ιδέες για φριτάτα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 235 kcal
- Υδατάνθρακες: 14.7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14.9 γρ.
- Λιπαρά: 13.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4.2
- Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti