Υλικά:
Για τις γαριδες:
- 425 γρ. Γαρίδες Γάμπαρη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- λίγη σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα cocktail:
- 150 γρ. Aquafaba
- 150 γρ. κάσιους ωμά ανάλατα
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
- 70 γρ. κέτσαπ με στέβια
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου και αλάτι.
- Μουλιάζουμε για 45 λεπτά τα κάσιους σε καυτό νερό.
- Με πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε σε ψηλό κάδο την Aquafaba για μερικά λεπτά μέχρι να αφρίσει.
- Προσθέτουμε σουρωμένα τα κάσιους και χτυπάμε. Ρίχνουμε στον κάδο, τη μουστάρδα, το μηλόξυδο, αλάτι και την κέτσαπ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Σε ποτήρι ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο αγγούρι, μερικές κουταλιές vegan cocktail sauce, μία ακόμα στρώση από ψιλοκομμένο αγγούρι, sauce και τέλος βάζουμε τις γαρίδες από πάνω. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 274 kcal
Υδατάνθρακες: 21.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 22.5 γρ.
Λιπαρά: 14.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών